De Beste Network
De geschiedenis van deurbellen: Een tijdlijn van innovatie

De geschiedenis van deurbellen: Een tijdlijn van innovatie

Geplaatst door 27-05-2023 17:07 door Sophie Jacobiatus

De deurbel bestaat al eeuwen en heeft in de loop van de geschiedenis vele varianten gehad. Van de vroege deurkloppers tot de moderne apparaten die we nu kennen, deurbellen hebben een lange weg afgelegd! Laten we eens kijken naar enkele belangrijke momenten in de geschiedenis van de deurbel en hoe ze onze huizen een nieuwe vorm hebben gegeven.

De vroegste versie van een deurbel gaat terug tot een oud Chinees apparaat van een snaar en een gong, voor het eerst bedacht in de 2e eeuw voor Christus. Dit apparaat dompelde het touwtje onder in vloeistof en liet de gong rinkelen als er aan werd getrokken; in wezen een primitieve deurbel!

Tegen de Middeleeuwen werd aankloppen de belangrijkste manier om iemand aan de deur te roepen. Door de snelle groei van de steden werd het echter steeds moeilijker om het kloppen aan de deur te horen boven het andere lawaai uit. Om dit tegen te gaan begonnen mensen bellen en andere percussieve voorwerpen te gebruiken om hun aanwezigheid aan te kondigen.

Snel vooruit naar de 19e eeuw, toen de deurbellen zoals wij die kennen hun intrede deden. In 1831 ontwikkelde Joseph Henry de eerste elektrische deurbel door een batterij, draad en bel aan de deur te bevestigen. Deze nieuwe elektrische deurbel maakte het voor bewoners gemakkelijker om bezoekers van ver weg te horen.

Tegenwoordig zijn er deurbellen in allerlei kleuren, vormen en maten. Bellen kunnen verbonden zijn met een eenvoudige knop of met een complex elektrisch systeem met sensoren, camera's en tweewegcommunicatiemogelijkheden. Deze high-tech deurbellen zijn moderne wonderen der techniek, maar we zouden ze niet hebben zonder de vernieuwers uit het verleden.

Deurbellen hebben ons een unieke manier gegeven om gemakkelijk bezoekers op te roepen zonder de deur te hoeven openen, en ze hebben een lange weg afgelegd sinds hun oude begin. Van deurkloppers tot ringen en bellen, tot elektrische en draadloze deurbellen, ze hebben zich voortdurend aangepast aan de veranderende tijden en onze evoluerende huizen.

Bedankt voor het lezen!