De Beste Network
Een gids voor het kopen van je eerste platenspeler

Een gids voor het kopen van je eerste platenspeler

Geplaatst door 12-06-2023 12:33 door Sophie Jacobiatus

Als je op de vinyl revival trein wilt springen, is er geen betere plek om te beginnen dan met een ouderwetse platenspeler. Door de technologische vooruitgang zou je kunnen denken dat het kopen van een platenspeler tegenwoordig ingewikkelder is dan vroeger - maar het is juist het tegenovergestelde. Met alle digitale geluidsopties die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het gemakkelijker dan ooit om de perfecte platenspeler voor thuis te vinden.

Weet wat je nodig hebt voordat je gaat winkelen. Denk aan grootte en draagbaarheid. Wil je iets dat je kunt verplaatsen of iets dat zwaar is en op één plek blijft staan? Denk na over de opstelling. Wil je er een met Bluetooth mogelijkheid? Ingebouwde luidsprekers? Een toonarm die je kunt verstellen?

Als je eenmaal een idee hebt van wat er beschikbaar is, wil je nadenken over de prijs. Platenspelers kunnen variëren van super betaalbaar tot prijzig. Je hoeft de bank niet te beroven - alle platenspelers doen een aantal basisdingen zoals platen afspelen en geluid produceren. Maar als je op zoek bent naar meer toeters en bellen, zul je wat budget opzij moeten zetten.

Vervolgens zul je de beschikbare materialen willen onderzoeken. Wil je een draagbare plastic platenspeler of iets van hout? Of misschien wil je zelfs helemaal geen platenspeler - sommige platenspelers bieden veelzijdigheid met zowel cd- als vinylspelers. Je moet ook beslissen of je een plug-and-play of een handmatige platenspeler wilt. Plug-and-play is meestal de gemakkelijkste optie, maar handmatige platenspelers geven een veel warmer, rijker geluid.

Tot slot kan stijl een belangrijke factor zijn. Hoewel je je geen zorgen hoeft te maken over esthetiek als je net begint met vinyl, is het toch een overweging. Vintage draaitafels zijn populair en kunnen zelfs hun waarde behouden als verzamelobject. Of als je op zoek bent naar iets moderners, dan zijn er genoeg opties met een strak en stijlvol ontwerp.

Vinyl maakt een grote comeback en het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een platenspeler te kopen. Van prijs tot opstelling en ontwerp, er zijn veel dingen om te overwegen bij het kiezen van de perfecte platenspeler voor je huis. Dus met een beetje onderzoek en deze tips ben je in een mum van tijd klaar om te draaien.