De Beste Network
6 tips om het interieur te verfraaien met tegels

6 tips om het interieur te verfraaien met tegels

Geplaatst door 16-06-2023 09:27 door Rianne Wesselink

Tegels bieden een scala aan voordelen bij gebruik in het interieur. Ze kunnen worden gebruikt om een stijl te accentueren of om onverwachte accenten te leggen. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en kunnen een kamer een interessant accent geven. Hier volgen 6 tips om met tegels het uiterlijk van je interieur te verbeteren.

  1. Investeer in tegels van hoge kwaliteit: Tegels van hoge kwaliteit zijn belangrijk als het gaat om de inrichting van je huis. Investeer in tegels van goede kwaliteit die duurzaam zijn en er goed uitzien. Beknibbel niet op de prijs, want goedkopere tegels kunnen snel barsten of vlekken krijgen.

  2. Kies tegels in overeenstemming met de grootte van de kamer: Tegels moeten altijd gekozen worden met de grootte van de kamer in gedachten. Als de kamer klein is, gebruik dan kleinere tegels om de illusie van een grotere ruimte te creëren. Grotere kamers kunnen worden aangevuld met grotere, meer ingewikkelde tegels.

3.Denk aan kleur: Of je nu felle en gedurfde, of meer subtiele tinten gebruikt, de kleurkeuze is belangrijk. Denk aan de algemene stijl van de kamer en zoek tegels die het bestaande kleurenpalet aanvullen.

4.Maak een accentmuur: In het interieur zijn accentmuren een populaire keuze. Tegels zijn ideaal voor het maken van een accentmuur en kunnen in elke kamer echt indruk maken. Dit kan met verschillende soorten tegels, of met één of twee soorten tegels in een ingewikkeld of uitgebreid patroon.

5.Ga voor een mozaïeklook: Met mozaïektegels kun je een prachtig visueel effect creëren. Gebruik meerdere kleine tegeltjes die in een bepaald patroon of een bepaalde lay-out zijn gerangschikt. Dit kan een kamer echt doen opvallen en je creativiteit laten zien.

6.Gebruik buitentegels voor binnenontwerpen: Buitentegels kunnen zowel binnen als buiten tot groot effect worden gebruikt. Ze vormen een geweldig alternatief voor gewone tegels en geven een interessant effect bij gebruik binnenshuis.

Deze tips kunnen je helpen tegels effectiever te gebruiken bij het maken van interieurontwerpen voor je huis. Met zoveel mogelijkheden is het mogelijk om een unieke en stijlvolle look te creëren die jarenlang meegaat. Neem de tijd om het aanbod aan tegels door te nemen en kies de tegels die het beste passen bij de stijl en het formaat van je huis.