De Beste Network
De ultieme gids voor het grillen van groenten op de barbecue

De ultieme gids voor het grillen van groenten op de barbecue

Geplaatst door 12-02-2020 12:18 door Rianne Wesselink

Het is de tijd van het jaar dat de zomer in volle gang is, en er gaat niets boven het aansteken van de barbecue en het bereiden van een heerlijk feestmaal, met een paar heerlijke bijgerechten en groenten. Groenten grillen op de barbecue is gemakkelijk en de moeite waard, en geeft een diepe smaak die je met andere bereidingswijzen niet kunt evenaren.

Om je te helpen een grillmeester te worden, hebben we de ultieme gids voor het grillen van groenten op de barbecue samengesteld!

Begin eerst en vooral met het voorbereiden van je groenten. Maak je groenten schoon en snijd ze in stukken van de juiste grootte, afhankelijk van de variabelen van je barbecue: Grotere stukken moeten bijvoorbeeld in dunne plakjes worden gesneden, zodat ze gelijkmatig gaar worden, en dunnere stengels moeten in grotere stukken worden gesneden om niet tussen de roosters te vallen.

Kies vervolgens de juiste bakolie; er zijn verschillende hittebestendige, smaakversterkende opties verkrijgbaar, zoals druivenpit-, avocado- en olijfolie. Breng je groenten op smaak met zout, peper en andere kruiden en specerijen, naar wens.

Wat betreft het eigenlijke grillproces, laat de barbecue heet worden. Als je houtskool gebruikt, laat het dan minstens 15 minuten branden tot het helderrood is en bedekt met een dun laagje witte as. Als je gas gebruikt, verwarm dan minstens 10 minuten voor.

Zodra je barbecue is voorverwarmd, begin je met de sneller kokende groenten en bak je ze 4-5 minuten aan één kant voordat je ze omdraait. Je kunt je hoofdgerecht en de langkokende groenten tegelijk bereiden.

Test na die 5-10 minuten koken op gaarheid door met een vinger op de groente te drukken. Als hij zacht is en licht meegeeft, is hij klaar!

En dat is het, je bent helemaal klaar om te genieten van een heerlijke, smaakvolle maaltijd met je perfect gegrilde groenten. Dus ga grillen en geniet van de zomer met je familie en vrienden!