De Beste Network
De wonderen van de Playstation ontdekken

De wonderen van de Playstation ontdekken

Geplaatst door 16-06-2023 19:25 door Rianne Wesselink

Op 8-jarige leeftijd kwam er een game-changer in mijn leven: De Playstation. Ik maakte er kennis mee door een familievriend wiens zoon er een had, en ik was helemaal gebiologeerd. Vanaf dat eerste moment wist ik dat ik er een moest hebben.

Vanaf het moment dat ik mijn Playstation activeerde herinner ik me dat ik me voelde als een kind in een snoepwinkel. Ik had me nog nooit zo vermaakt en het enorme aanbod aan spellen maakte de ervaring des te specialer. Ik herinner me dat ik retrospellen als Crash Bandicoot en Spyro kon spelen, en tegelijkertijd veel nieuwere en gepolijste titels als Final Fantasy VII en Fantastic Four kon uitproberen.

Het voelde alsof ik naar een nieuwe wereld was getransporteerd waar ik de ongelooflijke verhalen en personages kon verkennen en me erin kon verdiepen. Ik merkte zeker hoe het niveau van de graphics en geluiden enorm was verbeterd en mijn favoriete spellen waren gevechten tussen mij en de AI of mijn vrienden in de Deathmatch modus.

Maar afgezien van de ongelooflijke gameplay, was wat ik echt leuk vond aan mijn Playstation het gevoel van ontdekking. Er kwamen altijd nieuwe spellen uit en ook al speelde ik ze niet allemaal, telkens als ik over een nieuw spel hoorde racete ik naar de winkel om de geheimen ervan te ontdekken. Ik herinner me dat ik steeds dezelfde opwinding voelde als ik een nieuw spel ging bekijken en het voelde nooit saai aan.

Mijn Playstation was meer dan een spel, het was een plaats waar ik kon verkennen, plezier maken en ontdekken wat de wereld in petto had. Of het nu de graphics van Final Fantasy waren of het ritme van de soundtrack van Spyro, elke keer als ik het spel aanzette was ik in voor een ritje. Zelfs nu als ik terugkijk, was mijn Playstation het hoogtepunt van mijn jeugd en ik zou hem voor niets willen ruilen.