De Beste Network
DualSense vs. DualSense Edge: welke PS5-controller is de beste voor jou?

DualSense vs. DualSense Edge: welke PS5-controller is de beste voor jou?

Geplaatst door 23-01-2024 16:05 door Rianne Wesselink

De DualSense-controller is de standaardcontroller voor de PlayStation 5. Het is een geweldige controller met een aantal innovatieve functies, zoals haptische feedback en adaptieve triggers. In 2023 introduceerde Sony de DualSense Edge-controller, een verbeterde versie van de DualSense met een aantal extra functies.

In deze blogpost gaan we de verschillen tussen de twee controllers bekijken. We zullen kijken naar het ontwerp, de functies, de prijs en de batterijduur.

Ontwerp

De DualSense en de DualSense Edge hebben beide een vergelijkbaar ontwerp. Ze zijn beide comfortabel in de hand en hebben dezelfde basisfuncties, zoals haptische feedback en adaptieve triggers.

Er zijn echter een paar kleine verschillen in het ontwerp. De DualSense Edge is iets zwaarder dan de DualSense, met een gewicht van 270 gram versus 256 gram. De DualSense Edge heeft ook een iets andere vormgeving, met een meer gestroomlijnde look.

Functies

De DualSense Edge heeft een aantal extra functies ten opzichte van de DualSense. Deze functies zijn:

  • Backbuttons: De DualSense Edge heeft vier extra backbuttons die je kunt instellen op verschillende functies. Dit kan handig zijn voor gamers die veel gebruikmaken van bepaalde acties, zoals het wisselen van wapens of het gebruik van vaardigheden.
  • Trigger stops: De DualSense Edge heeft trigger stops die je kunt instellen om de bewegingsvrijheid van de triggers te beperken. Dit kan handig zijn voor gamers die nauwkeurige controle nodig hebben, zoals bij racegames of first-person shooters.
  • Profielen: De DualSense Edge ondersteunt profielen waarmee je verschillende instellingen en functies kunt opslaan voor verschillende games. Dit kan handig zijn als je meerdere games speelt die verschillende instellingen vereisen.

Prijs

De DualSense-controller kost +/- €69,99. De DualSense Edge-controller kost +/- €229,99. Dit is een aanzienlijk prijsverschil, dus het is belangrijk om te overwegen of de extra functies van de DualSense Edge de meerprijs waard zijn voor jou.

Batterijduur

De DualSense-controller heeft een batterijduur van ongeveer 12 uur. De DualSense Edge-controller heeft een batterijduur van ongeveer 10 uur. Dit is een klein verschil, maar het is iets om rekening mee te houden.

Conclusie

De DualSense en de DualSense Edge zijn beide geweldige controllers. De DualSense is een goede keuze voor gamers die een betaalbare controller willen met de basisfuncties van de PS5. De DualSense Edge is een goede keuze voor gamers die op zoek zijn naar extra functies, zoals backbuttons, trigger stops en profielen.

Hier is een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen de twee controllers:

Eigenschap DualSense DualSense Edge
Ontwerp Comfortabel en ergonomisch Comfortabel en ergonomisch, iets zwaarder en met een meer gestroomlijnde vormgeving
Functies Haptische feedback, adaptieve triggers Haptische feedback, adaptieve triggers, backbuttons, trigger stops, profielen
Prijs €69,99 €229,99
Batterijduur Ongeveer 12 uur Ongeveer 10 uur

Welke controller de beste keuze voor jou is, hangt af van je individuele behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een betaalbare controller met de basisfuncties van de PS5, dan is de DualSense een goede keuze. Als je op zoek bent naar extra functies, zoals backbuttons, trigger stops en profielen, dan is de DualSense Edge een betere keuze.