De Beste Network
Een extra beschermingslaag toevoegen met zonnebrandcrème en after sun care

Een extra beschermingslaag toevoegen met zonnebrandcrème en after sun care

Geplaatst door 19-06-2020 09:30 door Ferry Muts

Als kind hebben we allemaal geleerd zonnebrandcrème te gebruiken als we langere tijd in de zon zouden zijn. Na een lange, hete dag is het echter gemakkelijk om de verzorging na de zon te vergeten.

Een extra beschermingslaag aanbrengen met zonnebrandcrème en nazorg is een belangrijke stap om je huid te beschermen tegen zonnebrand, vroegtijdige veroudering en zelfs huidkanker. Zonnebrandcrème moet altijd de eerste verdedigingslinie zijn om je huid tegen de zon te beschermen, maar nazorg kan ook een extra beschermingslaag bieden.

Als je zonnebrandcrème koopt, zoek dan naar een "breed-spectrum" zonnebrandcrème die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt en een SPF van minstens 15 heeft. Na het aanbrengen van de zonnebrandcrème moet je je opnieuw insmeren volgens de aanwijzingen van het product.

Verzorging na de zon speelt een even belangrijke rol in de bescherming van je huid. Bij blootstelling aan de UV-stralen van de zon kan de huid droog worden en zelfs beschadigd raken. Het aanbrengen van een kwalitatief goed product voor na de zon kan helpen om het vochtgehalte van de huid aan te vullen en zonnebrand te verzachten.

Zoek een product voor na de zon dat verrijkt is met antioxidanten om de huid te helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen en dat vrij is van parabenen en ftalaten. Een after sun verzorgingsproduct moet ook hydrateren en verkoelen, en de huid voorzien van voedingsstoffen en vitaminen.

Het toevoegen van een extra beschermingslaag met zonnebrandcrème en nazorg is een belangrijke stap voor iedereen die tijd buiten doorbrengt. Zonnebrandcrème moet regelmatig en in voldoende hoeveelheden worden aangebracht, en na de zon moet verzorging worden gebruikt om de huid aan te vullen en te beschermen tegen verdere schade. Zorg ervoor dat je rekening houdt met zowel zonnebrandcrème als nazorg als het gaat om de bescherming van je huid tegen de zon.