De Beste Network
Geheimen van de perfecte Barbecue Rubs voor Ribs en meer

Geheimen van de perfecte Barbecue Rubs voor Ribs en meer

Geplaatst door 18-06-2020 13:57 door Sophie Jacobiatus

Grillen is een van de aangenaamste kooktechnieken die er zijn. Of je nu kookt voor een groot feest, of alleen voor een kleine familiebijeenkomst, de geur van een goede barbecue maakt de dag compleet. Maar er is één stap om tot perfect gegaarde, heerlijke ribbetjes te komen die vaak over het hoofd wordt gezien - de wrijving.

Rubs bevatten een mengsel van kruiden, zouten en andere aroma's die gegrild vlees hun unieke smaak geven. De precieze bestanddelen van een rub kunnen sterk variëren, afhankelijk van het soort ingrediënten dat je gebruikt, maar de beste rubs bevatten meestal een balans van zoet en hartig, en een extra punch van smaak. Hier volgen enkele tips voor het maken van de perfecte rub:

Begin met een basis. Een goede rub begint met een kwaliteitsbasis, zoals zeezout, knoflookpoeder, koriander en zwarte peper. De basis geeft je rub die vertrouwde smaak waar iedereen van houdt.

Kies je kruiden. Verschillende kruiden voegen verschillende niveaus van smaak toe. Enkele van de meest voorkomende kruiden die je kunt gebruiken zijn chilipoeder, paprikapoeder, komijn, oregano en cayenne. Kies degene die je lekker vindt, maar vergeet niet de smaken in balans te brengen.

Voeg zoetheid toe. Bruine suiker of honing zullen een lekkere zoetheid toevoegen aan de rub. Dit geeft een extra smaaklaag aan je ribbetjes die je anders niet zou bereiken met alleen hartige kruiden.

Voeg extra smaken toe. Vergeet tenslotte niet andere ingrediënten toe te voegen die je rub een extra kick kunnen geven. Citrusschil is een geweldige toevoeging, evenals kruiden als rozemarijn, tijm en salie.

Het maken van de perfecte barbecuewrijf kost tijd en oefening, maar het resultaat zal het waard zijn. Experimenteer met verschillende ingrediënten en afmetingen tot je de ingrediënten en hoeveelheden vindt die het beste bij je smaak passen. Geniet van je perfecte ribbetjes en vergeet niet je geheime ingrediënten te delen met je vrienden en familie!