De Beste Network
Hoe je voedsel op de grill opwarmt zonder afbreuk te doen aan textuur en smaak

Hoe je voedsel op de grill opwarmt zonder afbreuk te doen aan textuur en smaak

Geplaatst door 07-07-2020 17:11 door Sophie Jacobiatus

Niemand geniet van koude restjes, maar velen van ons willen ze niet opwarmen in de oven en riskeren kleffe, droge of anderszins onaangenaam smakende gerechten. Als je een alternatief zoekt en een grill tot je beschikking hebt, zul je misschien verbaasd zijn te ontdekken hoe gemakkelijk (en smaakvol) het is om eten opnieuw op te warmen op de grill.

De eerste stap is om je grill voor te verwarmen op een middelmatige warmtestand. Stel dan een indirecte verwarmingszone in door voorgeweekte houtsnippers te gebruiken, of door bij gasgrills één kant van de branders uit te zetten. Dit zal een zone creëren voor geldig temperatuur gecontroleerd koken en zal ervoor zorgen dat het voedsel grondig opwarmt zonder aan te schroeien.

Zorg er vervolgens voor dat het voedsel goed bedekt is met folie, met speciale aandacht voor zaken als vis en kip, zodat het niet te gaar wordt, wat kan leiden tot droogheid en smaakverlies. Je kunt ook kleine hoeveelheden vloeistof, zoals witte wijn of kippenbouillon, toevoegen aan de holte van bijvoorbeeld vis om het vocht vast te houden.

Je kunt ook subtiele smaken aan je eten toevoegen, zoals kruiden en specerijen, door ze aan een stuk folie toe te voegen en het direct op de indirecte warmtezone van de grill te leggen. Zo kun je van de smaken genieten terwijl de textuur of smaak van het voedsel niet in het gedrang komt.

Zorg er bij het toevoegen van het voedsel aan de grill voor dat je de grill volledig afdekt, zodat er geen directe hitte op het voedsel komt. Kook het voedsel tot het goed verhit is en de interne temperatuur minstens 165 graden Fahrenheit bereikt.

Je eten opnieuw opwarmen op de grill is een geweldige manier om de textuur en smaak van je eten te behouden in plaats van te vertrouwen op de oven. Door bovenstaande tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je eten zowel veilig als lekker is.