De Beste Network
Manieren om barbecuerook te verminderen zonder aan smaak in te boeten

Manieren om barbecuerook te verminderen zonder aan smaak in te boeten

Geplaatst door 24-01-2020 17:44 door Sophie Jacobiatus

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we organiseren een barbecue in de achtertuin en de verspreide rook maakt het moeilijk om van de maaltijd te genieten. Terwijl je buiten bent, voel je je misschien hulpeloos in de strijd tegen de rook. Maar je hoeft geen smaak op te offeren om de rook te beperken, want er zijn eenvoudige manieren om de rook te verminderen en toch een heerlijke maaltijd te krijgen.

Eén manier om grillrook te verminderen is door het eten te marineren. Door een marinade te maken met een natriumarme bouillon, bier, teriyakisaus of olijfolie, help je voorkomen dat het eten te veel rook produceert. Een marinade voegt ook smaak toe, waardoor het een dubbele overwinning is voor je barbecue in de achtertuin.

Als je op zoek bent naar een gegrilde maaltijd zonder de rook, probeer dan eens te koken in een grillmand. Door een voorgekruide grillmand te gebruiken, kun je kleine stukken vlees en groenten bereiden zonder rook aan de lucht toe te voegen. Bovendien kun je opvliegers voorkomen en gelijkmatiger koken.

Een andere manier om rook te verminderen is het kiezen van de juiste houtsnippers. Rook raakt opgesloten tussen spaanders, dus het kiezen van een houtsoort met grotere stukken helpt de hoeveelheid geproduceerde rook te verminderen. Hickory, mesquite en appelhout zijn allemaal goede keuzes voor zachtere, smaakvolle rook.

Tot slot kun je overwegen een rookopvangbak aan je barbecue toe te voegen. Door de bak onder het rooster te plaatsen kun je de rook opvangen en van het eten afhouden. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat de rook de ruimte onaangenaam maakt.

Met deze tips in gedachten is het gemakkelijker dan ooit om te barbecueën zonder rook. Vergeet alleen niet te marineren, in een grillmand te koken, de juiste chips te kiezen, en een rookopvangbak te gebruiken voor een heerlijke en plezierige maaltijd zonder aan smaak in te boeten.